Foto’s verbeteren met AI

Artificiële of kunstmatige intelligentie (AI) neemt momenteel een enorme vlucht. ChatGPT van OpenAi.com is daarvan het bekendste voorbeeld. Het is een chatbot die is opgeleid met behulp van de Generative Pre-training Transformer (GPT) taalmodelarchitectuur. Het doel van ChatGPT is om natuurlijke en menselijke conversaties te kunnen voeren door te reageren op gebruikersberichten op een realistische en logische manier.

Foto’s verbeteren
AI wordt nu ook voor allerlei andere toepassingen ingezet. Zo kun je met de tool van Nero Image Upscaler (zie link hieronder) kleinere of vage foto’s vergroten en met de hulp van AI verscherpen. En de resultaten zijn echt goed. Het neurale netwerk is getraind op een enorme dataset van trainingsbeelden. In het bijzonder hebben ze de software getraind op het opschalen van afbeeldingen en het leren van typische kenmerken van fysieke objecten zoals bakstenen van muren, haar en huid met behulp van miljoenen beeldparen met lage resolutie en hoge resolutie.
Na het herkennen van die functies op de afbeeldingen, zal het netwerk die details verbeteren op basis van zijn algemene kennis van de wereld.

Je kunt het direct zelf online ook uitproberen. Het is echter niet mogelijk om deze functie onbeperkt te gebruiken. Elke account is voorzien van 5 credits als gratis dagelijkse limiet. Wil je meer dan geldt een abonnementstarief. Zie verder https://ai.nero.com/image-upscaler.

Check je domeinnaam
Wil jij een domeinnaam laten vastleggen? Controleer dan eerst of deze nog vrij is.
Hieronder kun je dit voor een aantal populaire extensies direct zelf controleren.