Wat is een goede website?

Een belangrijk aspect van webdesign is de gebruikerservaring (UX). Hoe moeilijk of makkelijk is het voor bezoekers om binnen je site informatie te vinden die tegemoet komt aan de verwachtingen? Een goede UX houdt rekening met de behoeften en verwachtingen van de gebruikers en zorgt ervoor dat je binnen de website eenvoudig kunt navigeren.

Een ander belangrijk punt is responsive design, wat betekent dat een website zich aanpast aan verschillende apparaten en schermformaten. Dit is essentieel omdat gebruikers toegang hebben tot websites vanaf verschillende apparaten, zoals desktops, laptops, smartphones en tablets.

En natuurlijk is de visuele presentatie van de website van belang. Het kleurenschema, de typografie en de lay-out van de website spelen allemaal een rol bij het aantrekken van gebruikers en het overbrengen van de boodschap van de website.

Maar het ontwerpen van een effectieve website gaat verder dan structuur, vorm en design. Het gaat met name om de inhoud. Begrijpt de doelgroep die je wil aantrekken met je site de inhoud en voorziet deze in de behoefte van de doelgroep? Alles moet dus optimaal op elkaar worden afgestemd.

Tot slot speelt de techniek een ondersteunde functie. De website moet snel doorladen en qua code-structuur goed zijn opgebouwd. En daarnaast is ook de veiligheid van belang. In hoeverre worden de gegevens van de bezoeker beschermd en wordt er ongewild geen schadelijke code verspreid door een lek of ander probleem?

Wil je meer informatie hierover of heb je vragen? Neem contact op met Milned.

Check je domeinnaam
Wil jij een domeinnaam laten vastleggen? Controleer dan eerst of deze nog vrij is.
Hieronder kun je dit voor een aantal populaire extensies direct zelf controleren.