Goede webhosting nodig?

Waar moet je op letten als het gaat om webhosting?

Even vooraf: je hebt een webhostingspakket nodig voor het plaatsen van jouw website of webapplicatie op een server zodat iedereen hem op internet kan gebruiken. Dus als je dit nodig hebt, dan is het van belang om minimaal de volgende aspecten in kaart te brengen:

  • Hoeveel diskruimte krijg je en heb je nodig?
  • Hoeveel dataverkeer gaat je site per maand genereren en kan dat binnen het pakket?
  • Is de server krachtig en snel genoeg voor jouw website of applicatie?
  • Staat de server in de EU (in een datacentrum) en/of respecteert het de EU-privacyregels?
  • Hoe is de support geregeld?
  • Worden er automatisch backups gemaakt?

Veel small business websites hebben meestal genoeg aan circa 5 GigaByte diskruimte. Het dataverkeer wordt bepaald door de hoeveelheid bezoekers en de grootte van de bestanden die worden gedownload. De ervaring leert dat dit voor small business websites meestal onder de 100 GigaByte blijft per maand.

De meeste webhostingspakketten delen de diskruimte met de e-mailfunctionaliteit. En als er veel e-mailaccounts nodig zijn, dan kan het nodig zijn om veel opslag daarvoor te reserveren. In dat geval is een maatwerk webhostingspakket een goede optie: samen kijken we naar je behoefte en stellen we een webhostingspakket samen met enkele de onderdelen die jij nodig hebt en stemmen dit af op de diskruimte.

Milned biedt dergelijke maatwerk webhosting aan. Maar we bieden ook een tweetal veel gebruikte standaard hostingspakketten aan tegen een vaste prijs. Deze pakketten kunnen trouwens ook weer aangepast worden, bijvoorbeeld met meer diskruimte voor extra e-mail opslag.

Wil je zeker weten dat je goed zit met jouw webhostingspakket? Neem dan even contact op met Milned.

Check je domeinnaam
Wil jij een domeinnaam laten vastleggen? Controleer dan eerst of deze nog vrij is.
Hieronder kun je dit voor een aantal populaire extensies direct zelf controleren.